E-mail: kapcsolat@mukobetonaru.hu

Telefonszám: +36-70/335-2225

Gyárts repedésmentes  betongyűrűt, kútgyűrűt !

A polipropilén betonszálakbetonba keverésével csökkenthető a beton plasztikus zsugorodásából eredő repedések előfordulása!

Beton kútgyűrűkhöz mikroszálat adagolva elősegíthetjük a beton repedés mentességét. Kútgyűrű
Beton kútgyűrű készítéséhez használj betonszálat
Beton kútgyűrű és csatorna elemek behelyezése
Beton kútgyűrű fedlap

 A monofilament és a fibrillált mikroszálak hatásai a betonra.

 • Csökkenti a nedvesség szivárgását (vérzés) a beton kötési szakaszában.
 • Növeli a fagyállóságot.
 • Javítja a kis repedések elleni védelmet.
 • Fokozza az ütésállóságot és ellenáll a hámlásnak.
 • Stabil kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, erős sav- és lúgállósággal.
 • Növeli a tapadást ezáltal a betonhoz való kapcsolódása, kötése erősebb, így jobban ki tudja fejteni a repedés kontroll feladatát a plasztikus zsugorodás esetén is.
 • Bármely építőipari projektben használható.
  A mikroszálak és a fibrillált mikroszálak a betonminőség javítására szolgálnak.
  A beton
  mikrorepedéseinek kialakulását illetve a kialakult repedések tágulását megakadályozzák éscsökkentik.
beton repedések megelőzéséhez mikro betonszál
Fibrillalt mikroszál - Javítja a frissbeton tulajdonságait.

Milyen betonelemek gyártásához használható beton adalékként a mikroszál, és a fibrillált mikroszál?

 • Betongyűrűk, beton kútgyűrűk.
 • Kútgyűrű szűkítők.
 • Beton kútgyűrű fedlapok.
 • Beton csatorna gyűrűk, aknagyűrűk.
 • Beton csatorna elemek.

A mikroszálak két változatban érhetők el:
1. Monofilamentumok, amelyek hasonlítanak az egyedi selyemszálakra, sima mikroszál.
2. Fibrillált mikroszálak, ahol a szálak között kapcsolat van, nincsenek egymástól teljesen
elválasztva, hálós szerkezetet képeznek.

A betongyűrűk, kútgyűrűk nélkülözhetetlen szerepet játszanak a modern infrastruktúrában!

A jellemző alkalmazási területei:

Kutak. Beton kútgyűrűket általában kútépítéshez használják, ahol azokat a kutak szerkezetének részeként alkalmazzák. Ezek a kutak lehetnek vízellátó kutak, ivóvíztároló kutak, vagy akár esővízgyűjtő kutak.

Szennyvíz és csatornarendszerek. Gyakran alkalmazzák szennyvízgyűjtő és csatornahálózatokban is a kútgyűrúket. Ezek a kútgyűrűk lehetővé teszik a hozzáférést és a karbantartást az alatta elhelyezett csatornarendszerhez.

Vízelvezetés és átemelő rendszerek. Beton kútgyűrűket használnak az átemelő aknákban és vízelvezető rendszerekben a víz szivattyúzásához és kezeléséhez.

Vízelosztó és vízraktárak. Beton kútgyűrűket olyan vízraktárakban és elosztórendszerekben is alkalmazzák, ahol a víz tárolására és elosztására van szükség, például öntözőrendszerekben vagy ipari vízelosztó rendszerekben.

Beton kútgyűrűk gyártásához használj mikroszál beton adalékot!

További részletekért és a megrendeléshez kattints a Megrendelem a mikroszálat gombra.

100 kg felett rendelés esetén kérj egyedi árajánlatot!

fibrillalt mikroszál betonba a repedések megelőzéséért

Repedésmentes beton Fibrillált mikroszállal!

A mikroszálak alkalmazásával a betonban csökkenthetők a zsugorodási repedések. Ezek a repedések azok, amelyek még a beton friss, formázható állapotában keletkeznek, általában a felületi nedvességvesztés miatt.

A mikroszálas struktúrák hozzájárulnak a nedvesség egyenletes eloszlásának növeléséhez.

A kútgyűrűk általában három alapvető összetevőből állnak: cementből, adalékanyagokból (általában homok és kavics) és víz. A gyártási folyamat a különböző keverési technikáktól függ.

 • Centrifugális módszer.
  Ennél a módszernél a gépekkel üreges szerkezetű kútgyűrűet készítenek. A gépek forgó formával öntik a csöveket, ami kompakt és robusztus csöveket eredményez. Egyes esetekben vas megerősítéseket adnak hozzá, az erő növelése érdekében. Gyakran acélcsöveket helyeznek be, hogy összenyomják a keveréket, és üreges formákat hozzanak létre a végtermékben.
 • Szárazöntési módszer.
  Ennél a módszernél a csőgyártó gép száraz betonkeveréket alkalmaz, és a szabványos préshengerlési technikát alkalmazza a kútgyűrű gyártásához.
 • Tömörítéssel járó módszer.
  A szárazöntési módszerhez hasonlóan ez a megközelítés száraz betonkeveréket használ, de magában foglal egy tömítést, amely a betont a kívánt csőformára formálja.
 • Nedves öntési módszer.
  Ennél a módszernél a gépek nagy esésű nedves öntött betonkeveréket használnak, így alkalmas nagy átmérőjű csövek gyártására. Nedves masszát vezetnek be a gépbe, hogy a bemenetet hosszú, csőszerű, belső falú szerkezetté formálják. Nyomógörgők simítják a belső réteget, és impregnáló folyékony közeget alkalmaznak a permeabilitás fokozása érdekében.

Az elmúlt években a kútgyűrű gyártása jelentős előrelépéseket ért el, amelyek javították e csövek hatékonyságát és fenntarthatóságát. Az egyik kulcsfontosságú fejlesztés az automatizált gyártási folyamatok integrációja, és a megfelelő adalékanyagok használata.

A modern gyártási technikák lehetővé tették a kútgyűrű teljesítményének javítása érdekében különféle adalékanyagok és erősítők beépítését. Így a szálerősített beton (FRC) használata is egyre elterjedtebbé vált. Ha szálakat, szintetikus anyagokat adnak a betonkeverékhez, a csövek nagyobb szakítószilárdságot és repedésállóságot nyernek. Ez még tartósabbá és rugalmasabbá teszi őket, különösen a kihívásokkal teli környezetben.

Az elmúlt 20 évben széleskörű tapasztalatot szereztünk az építőiparban, és ha elakadnál azzal, hogyan is kellene használnod a műanyag betonszálakat keress meg minket a megadott elérhetőségeken.